Vučić nije ni bio u Vranju?!

Lokalne vesti - Subota 01.03.2014 - 23:32

I posle prve zvanične posete predsednika SNS-a Aleksandra Vučića Vranju mnoge stvari ostale su potpuno nejasne.

Vučić sa radnicima Vučić sa radnicima

Najpre, ostalo je potpuno nejasno da li je Vučić ovde bio kao prvi potpredsednik Vlade ili u izbornoj kampanji, kao predsednik stranke.

Potom, takođe  je nejasno da li je Vučić bio u poseti Vranju ili samo nekadašnjoj Industrijskoj zoni grada.

Na kraju, potpuno je nejasno zašto se Vučić u Vranju nije ni sreo sa članovima SNS-a, dok je recimo u Hanu i Leskovcu držao miting.

No, ove nejasnoće na stranu, ostaje činjenica da je ovdaašnjim radnicima prvi potpredsednik ulio malo nade u teškim vremenima.

On je tako rekao da je „Simpo“ sve bliža pronalasku strateškog partnera sa kojim će se otpočeti proces privatizacije, dok će  rešavanje problema zaposlenih u „Jumku“ početi već naredne nedelje.

Nakon obilaska pogona „Simpa“ u društvu ministara Lazara Krstića i  Igora Mirovića, Vučić se obratio radnicima rekavši da nikada i nigde nije video toliku ljubav radnika prema firmi i obećao da Srbija „neće pustiti „Simpo“ niz vodu“.
 
- Ovo sam rekao zbog svih u Srbiji, koji kada država pomogne „Simpu“ zakolutaju očima i pogledaju u nebo i pitaju dokle više – rekao je Vučić.

Tu je Vučić osetio potrebu da naglasi da je reč o realnom obećanju, mada „niko ne kaže da će se živeti kao bubreg u loju, niti da će teći med i mleko“.

Vučić je podsetio radnike da su dobili decembarsku platu i izrazio uverenje da bi problem neisplaćenih zarada iz oktobra i novembra, kao i neoverenih zdravstvenih knjižica, mogao biti ubrzo rešen.

On je najavio otpis duga u visini od 5,8 milijardi dinara i mogućnost privatizacije, a kao potencijalnog kupca naveo rusku je kompaniju „Delo“.

- Reč je o visokopozicioniranim ljudima. Oni razgovaraju sa rukovodstvom „Simpa“ već godinu i nešto dana, a mi smo preuzeli razgovore sa njima poslednja četiri meseca – rekao je Vučić.

Nakon „Simpa“ prvi potpredsednik Vlade je otišao u posetu radnicima „Jumka“, koji se nalaze u štrajku nešto više od mesec dana, kako bi im saopštio odluku da je Vlada odobrila overu njihovih zdravstvenih knjižica.
 
On je tom prilikom zamolio radnike da se izjasne u pogledu daljeg rešavanja budućnosti ove kompanije i odluče hoće li uzeti socijalni program ili da država pomogne pokretanjem proizvodnje.

- Hoćete li da pomognemo fabriku da fabrika radi? Nije nam problem da isplatimo otpremninu za 300 ili 400 radnika, ali nemojte da isplaćujemo za 1000 ljudi, a da tražite posle da dajemo toliki novac za preostalih 500 – 600 ljudi.

Dajte da sačuvamo posao za 1.000 ljudi, a da isplatimo otpremnine onima kojima je ostalo malo do penzije  – rekao je Vučić.

Kako se moglo čuti iz razgovora sa predstavnicim sindikata za ponedeljak je najavljena promena ljudi u Nadzornom odboru „Jumka“, a na sastanku, koji bi trebao da se održi u sredu ili petak, u kabinetu Lazara Krstića, odlučivaće se o daljim koracima Vlade.

 

                        

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: