Vučić posetio Vranje

Lokalne vesti - Subota 01.03.2014 - 17:40

Prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić (SNS) poručio je, tokom boravka u Vranju, da je Pčinjski okrug jedan od pet kome će biti posvećena posebna pažnja u okviru nacionalnog prioritetnog plana koji će država doneti u narednom periodu.

Vucic u poseti Simpu Vucic u poseti Simpu

On je u okviru predizborne kampanje posetio fabrike „Simpo“ i „Yumco“ u društvu ministra finansija, Lazara Krstića i v.d. ministra privrede Igora Mirovića.

 Vućič se direktno obratio radnicima obe fabrike istićući da država želi da fabrike "stanu na noge" i da je zbog toga mnogo bolje i sigurnije da se radi na očuvanju radnih mesta i unapređenja proizvodnje umesto davanja socijalnog programa.

- Ovo sam rekao zbog svih u Srbiji, koji kada država pomogne Simpu zakolutaju očima i pogledaju u nebo i pitaju dokle više - rekao je Vučić radnicima Simpa i dodao da je država pomogla mnogo. 

On je podsetio da su radnici Simpa dobili decembarsku platu i izrazio uvereje da bi problem zaostalih oktobarskih i novembarskih zarada kao i neoverenih zdravstvenih knjižica mogao biti ubrzo rešen.

Vučić je radnicima Jumka ponovio da je cilj Vlade da sačuvaju zaposlene, firme i kompanije.

- Nije nam problem da isplatimo otpremninu za 300 ili 400 radnika, ali nemojte da isplaćujemo za 1.000 ljudi, a da tražite posle da dajemo toliki novac za preostalih 500 – 600 ljudi.

Dajte da sačuvamo posao za 1.000 ljudi, a da isplatimo otpremnine onima kojima je ostalo malo do penzije. – kazao je on prilikom obraćanja radnicima Jumka.

Inače, jedino u Vranju nije bilo zakazanog mitinga za razliku od Vladičinog Hana i Leskovca, gde će prvi potpredsednik takođe danas boraviti.

Milan Zdravković
 

                                  

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: