Vučić: TURSKI TOK stiže i do Vranja

Lokalne vesti - Četvrtak 09.01.2020 - 12:21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se izgradnjom gasovoda Turski tok kroz Srbiju grade „arterije i vene“ energetske bezbednosti i budućnosti zemlje.

Gas prema jugu zbog novih investitora FOTO: G. Mitić/OK Radio Gas prema jugu zbog novih investitora FOTO: G. Mitić/OK Radio
Mi ćemo da razvijamo dalje sekundarnu mrežu, rekao je Vučić u uključenju u Dnevnik Radio-televizije Srbije i precizirao da će se ona širiti prema juguLeskovcu i Vranju, zbog novih fabrika, ali i prema Raškom, Zlatiborskom i Rasinskom okrugu, da bi mogli da se dovode novi investitori.
 
On je najavio i da će krak, osim prema Mađarskoj, ići i prema Republici Srpskoj, a „jednog dana, moguće, i prema teritoriji koju kontroliše Priština i nekim drugim“.
 
Od tranzita gasa, precizirao je Vučić, Srbija će godišnje zarađivati 185 miliona dolara, što znači da će sva uložena sredstva biti vraćena za sedam-osam godina.
 
On je rekao da se Srbija, zajedno sa Bugarskom borila unutar Evropske unije i na svaki drugi način da se „Turski tok“ izgradi, jer su gas i nafta uvek bili sredstva političke borbe.
 
Mi smo mali, i zato smo tražili da se provučemo kroz iglene uši, a da napravimo dobre stvari za Srbiju.
 
Nikome se nismo zamerili, a kroz to ćemo jednog dana, ako bude niža cena, moći dobiti gas i od Amerikanaca i drugih, objasnio je Vučić.
 
Prema njegovom mišljenju, Srbija bez gasa je propala zemlja, jer zbog porasta proizvodnje svake godine se troši 300-400 miliona kubnih metara nego prethodne.
 
Vučić je dodao da je posle svečanosti „malo duže“ razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da je konstatovano da su srpsko-ruski odnosi iskreno prijateljski i da „idu u dobrom smeru“.
OK Radio, FoNet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: