Vukanovo stanje se POPRAVLJA, roditelji apeluju za pomoć Aleksandri

Lokalne vesti - Utorak 21.06.2022 - 13:53

Mali Vukan Stoiljković iz Vranja koji se nalazi na lečenju od spinalne mišićne atrofije (SMA) u Budimpešti se uspešno opravlja.

FOTO: Facebook/Da i Vukan pobedi SMA FOTO: Facebook/Da i Vukan pobedi SMA

Vukanovo stanje nakon terapije je i dalje stabilno i nije bilo nikakvih nuspojava, objavili su njegovi roditelji na fejsbuk stranici "Da i Vukan pobedi SMA". Na ovoj stranici, sa koje u mesecima upućivani apeli da se dečaku pomogne kako bi primio Zolgensmu, najskupljui lek na svetu, sada se objavljuju lepe vesti.

 

Mali Vukan koji je napunio deset meseci, Već je počeo da pokazuje znake napretka, počeo je da jede bez poteškoća koje imao pre terapije, kažu njegovi roditelji. 

 

- Motorika je takođe počela da se poboljšava i ako je još uvek rano da se vide pravi efekti terapije, mi svaki dan primećujemo nešto novo u njegovom napretku, što je odličan znak da terapija dobro deluje. 

 

Vežbamo svakodnevno, počeli smo vežbice i u vodi. Hidroterapija je odlična za decu koja boluju od SMA, jer im voda olakšava pokrete. 

 

Još uvek ne možemo da vezbamo sa fizijatrom jer mora da bude u izolaciji sve dok prima steroide, ali ne gubimo vreme, već svakodnevno vežbamo sa njim - stoji u poruci sa fejsbuk stranice. 

 

- Hvala vam mnogo što ste nam omogućili da se radujemo svakom novom pokretu koji Vuki načini.

 

Nadamo se da ćemo se ubuduce javljati samo sa lepim vestima a do tada vas molimo da sada pomognemo Aleksandri Lukić koja se bori sa tumorom i nalazi se u Turskoj na lečenju.

 

Molimo vas, pošaljite SMS sa tekstom 1267 na 3030 - poručili su roditelji Vukana Stoiljkovića.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: