Za čistiji vazduh: Zasađeno 100 četinara na Goču

Lokalne vesti - Utorak 19.11.2019 - 16:41

Aktivisti Srpske napredne stranke, njih oko četrdeset, izveli su u utorak akciju sađenja stotinak zimzelenih sadnica na planini Goč iznad Vranja.

Akciji se odazvalo četrdesetak Vranjanaca FOTO: OK Radio Akciji se odazvalo četrdesetak Vranjanaca FOTO: OK Radio
Akcija je izvedena na lokalitetu Krivo drvo, na državnoj parceli, kaže Nela Cvetković, izvršna direktorka vranjskog „Komrada“ i predsednica Saveta za prirodne resurse i zaštitu životne sredine SNS-a koja dodaje da je aktivnost finansirao Gradski odbor ove stranke u Vranju.
 
- Razlog zbog kojeg sve ovo radimo je zaštita životne sredine i nastojanje da imamo bolji kvalitet vazduha na teritoriji grada Vranja.
 
S obzirom na to da smo u proteklom periodu imamli dosta požara na našoj teritoriji u kojima je izgorelo dosta šuma i nakon čega je došlo do zagađenja vazduha azotovim oksidima, ovo je naš skromni doprinos zdravijem životu u našem gradu – rekla je Cvetkovićeva.
 
Pored članova Saveta za prirodne resurse i zaštitu životne sredine SNS-a, akciji su se odazvali i članovi Unije mladih ove političke organizacije u Vranju, njih dvadesetak.
 
- Mi redovno učestvujemo u ovakvim akcijama svesni činjenice da je u današnje vreme vazduh sve zagađeniji.
 
Imali smo nedavni i veliki požar upravo na planini Goč, tako da smo ovu akciju prepoznali kao jako bitnu – rekao je Milan Ilić iz Unije mladih vranjskog SNS-a.
 
Prema saznanjima učesnika akcije, još tri gradska odbora su se na nivou Srbije odlučila na sličan korak.
 
U Republici je proteklog vikenda realizovana akcija sadnja stabala pod nazivom „Zasadi drvo“, u kojoj je zasađeno 50 hiljada sadnica na 34 lokacije u Srbiji
 
U okviru ove akcije, na teritoriji Pčinjskog okruga zasađeno je 2.600 sadnica na lokacijama kojima rukovodi Šumsko gazdinstvo Vranje.

Foto Galerija

Akcija sadnje četinara na Goču

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: