Za gaženje novinara uslovna kazna

Lokalne vesti - Nedelja 19.08.2012 - 23:25

Čovek koji je brutalno pregazio novinara "Blica" iz Vranja Veselina Pešića, na sudu dobio samo uslovnu kaznu

Pešić Pešić
Krivično veće Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju kojim je predsedavala sudija Suzana Đorić, osudilo je Boru Milenkovića (59) iz Vranja na tri godine uslovno zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. 
 
Za ova krivična dela zaprećena je maksimalna kazna do sedam godina zatvora. 
 
Profesionalni vozač u vranjskom Preduzeću za puteve Bora Milenković je 23. oktobra 2010. godine oko 20.20 sati na nadvožnjaku nadomak Vranja udario novinara Veselina Pešića koji je gurao bicikl. 
 
Milenković je pobegao sa lica mesta, a Pešić je u komi i sa teškim telesnim povredama ležao ispod nadvožnjaka oko dva sata. 
 
Policija je posle tri dana uhapsila Milenkovića koji je priznao da je te večeri popio dve čašice rakije. 
 
– Presuda je smešna i neodrživa. Žaliću se, a to očekujem i od osnovnog javnog tužioca koji je pokrenuo optužnicu. Suđenje je trajalo više od godinu dana i očekivao sam da Milenković bude oslobođen jer je posle svakog ročišta ostajao u kancelariji kod sudije. 
 
Za nju mislim da je nestručna ili da je bila pod pritiscima ljudi koji su je tu postavili. 
 
Advokati su mi rekli da skoro nije donešena ovako preblaga kazna za čoveka koji je počinio dva teška krivična dela. 
 
Mnogo teže podnosim činjenicu da me je Milenković ostavio pored puta da umrem i zato smatram presudu sramnom. Imao sam četiri operacije noge i pretrpeo sam štetu od oko 15.000 evra - kaže za „Informer“ Pešić. 
 
Inače, kako saznajemo, Milenkovićev automobil je nekoliko dana posle saobraćajne nezgode nađen u selu Trebešinje u privatnoj garaži gde je ostavljen na popravci kako bi se svi tragovi nesreće uklonili. 
 

Takođe saznajemo i da on više ne radi u Preduzeću za puteve i da je firmu dobrovoljno napustio.   

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: