Za obolelu decu: Akcija NURDOR-a u Vranju

Lokalne vesti - Petak 15.02.2019 - 14:41

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, u Vranju je, četvrtu godinu zaredom, održana akcija "I ja se borim”, koju su organizovali Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, uz podršku Crvenog krsta Vranje, Kancelarije za mlade Vranje, nevladine organizacije Centar E8, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vranjanci u humanoj akciji FOTO: D. RIstić/OK Radio Vranjanci u humanoj akciji FOTO: D. RIstić/OK Radio
Akciji je, u ime gradskog rukovodstva, prisustvovao Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada, koji je rekao da je misija NURDOR-a najhumanija, ali i najteža i da je zadatak lokalne samouprave, ali i svakog pojedinca, udruženja i organizacijepomoć i podrška  ovom udruženju. 
 
- Lokalna samouprava preko Fonda za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti, svakodnevno pruža pomoć i podršku, a sa tom praksom nastaviće se i u narednom periodu. 
 
NURDOR-u želim da nastavi sa humanim radom, a svoj bolesnoj deci i njihovim porodicama,  da istraju, da budu jaki i da pobede ovu tešku i opaku bolest - dodao je Tričković. 
 
Ivana Smiljković, aktivistkinja NURDOR-a je naglasila da je prošle godine ostvaren jedan u nizu ciljeva, izgradnja Onkološkog odeljenja za obolelu decu u Nišu.
 
- Ove godine imamo novi cilj, koji ostvarujemo ovom i narednim akcijama, a to je da poboljšamo uslove lečenja obolele dece u Beogradu.
 
NURDOR ima veliku armiju iza sebe, svi su jako pozitivni sa samo jednim ciljem, da se zajedno borimo pod sloganom „I ja se borim“ i da se toj deci omogući što bolje lečenje i što brže ozdravljenje – rekla je ona.
 
Novac koji je prikupljen u današnjoj akciji,  kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama, namenjen je za izgradnju Dečjeg onkološkog odeljenja u Beogradu
 
U prigodnom muzičkom programu nastupili su Đorđe Popović, Vladimir Ćuković i Emin Demirović
 
Tačno u 13 časova, na trgovima i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije,  pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: