Zabrinjavajuće: Povećan broj žrtava TRGOVINE LJUDIMA

Lokalne vesti - Ponedeljak 27.07.2020 - 11:48

U prvoj polovini 2020. godine u Srbiji su identifikovane 34 žrtve trgovine ljudima što je više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Lokalna mreža za borbu protiv trgovine ljudima u Vranju.

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u uslovima pandemije Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u uslovima pandemije
Tokom prvih šest meseci prošle godine, identifikovano je 29 žrtava trgovine ljudima, tako da ovo povećanje predstavlja zabrinjavajući trend koji ukazuje da je potrebno dodatno unapredjivati proces identifikacije ali unaprediti i ne zapostaviti programe prevencije, ocenjuje Lokalna mreža za borbu protiv trgovine ljudima u Vranju.
 
Aktivnosti ove organizacije se sprovode u skladu sa preporukama koje su usklađene sa aktuelnom situacijom pandemije virusa korona
 
Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, 30. jul, u Vranju će Lokalna mreža obeležiti gostovanjem na lokalnim televizijama, kao i akcijom dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Vranje.
 
Akcija će biti organizovana u sali OKCE, sa početkom od 10 časova.
 
Pored prikupljanja krvi, volonteri Crvenog krsta koji su prošli trenige za obuku na temu trafikinga, će sa svim dobrovoljnim davaocima krvi uraditi anketu na temu koliko znamo o problemu trafikinga i koliko smo dobro informisani ili robujemo tabuima kada se radi o ovom društvenom problemu. 
 
U isto vreme, u sali Periodike Javne biblioteke "Bora Stanković", volonteri Crvenog krsta koji imaju sertifikat obučenog trenera za edukaciju vezanu za trafiking će jednom broju novih volontera Crvenog krsta održati obuku i prvo stručno upoznavanje sa problemom modernog ropstva koje posebno pogađa mlade ljude.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: