Zagonetna smrt mlade Hančanke

Lokalne vesti - Sreda 22.08.2012 - 09:17

U rodnoj kući Aleksandre Aleks Nedeljković (33) iz Vladičinog Hana tuga ne prestaje ni danas, kada je po tradiciji na groblju obeleženo sedam dana od njene smrti.

Nedeljković Nedeljković

Aleksandru je 16. avgusta ubio njen suprug Rade Stojev (44) iz Niša, a ona je sahranjena u nedelju na groblju u selu Prekodolce kod Vladičinog Hana.

Rade je tom prilikom ubio i svoju ćerku Aleksandru (16), a potom, kako pretpostavlja policija, izvršio samoubistvo.

Policija je tri beživotna tela našla u kolima na niškom izletištu Kameničkim vis.

Aleksandra je rođena Hančanka, inače je završila umetničku školu u Nišu. Ranije joj je umrla majka, a otac joj je već u dubokoj starosti.

Ipak, njena sestra po majci Marina tvrdi da Rade nije ubio Aleksandru i svoju ćerku, već da su svi oni zapravo žrtve ubistva.

– Oni su se u nedelju venčali, a u četvrtak su pronađeni mrtvi. Rade je našu Aleksandru čuvao je kao malo vode na dlanu. Upoznali su se sasvim slučajno u Nišu i nikada do sada moja sestra sa njim nije imala problema. Na njegovu inicijativu su se venčali, jer ona o tome nije ni razmišljala. Tvrdim da je nije on ubio, već da su svo troje bili toga dana nečije žrtve, ali videćemo šta će istraga pokazati - kaže Marina.

 

Kako kažu komšije, kada se saznalo da je Aleksandra ubijena, u kuću Nedeljkovića došla je i Hitna pomoć. No, prema Marininim rečima, nju najviše boli što je Aleksandrin otac, i posle saznanja da mu je ćerka mrtva, prespavao čitavu noć.

 

Komšije iz ulice Nikole Tesle u Vladičinom Hanu gde je Aleksandra provela svoje detinjstvo kažu da je bila vaspitana i povučena osoba. Komšije se Aleksandre sećaju kao mirne, kulturne i povučene devojke, koja je pomalo "živela u svom svetu".

 

– Završila Fakultet umetnosti u Nišu i da je bila uzorna studentkinja. Nisam sigurna da im je u porodici sve funkcionisalo kako treba, ali isto tako mislim i da je lepo živela sa tim čovekom. Aleksandra je imala burno detinjstvo jer joj je majka Vinka umrla i otac joj se preženio drugom ženom koja je sa sobom dovela svoju decu iz prvog braka - priča jedna od komšinica.

 

Ona kaže da je sahrana bila skromna jer je prisustvovalo svega tridesetak ljudi.

 

– Više je bilo Aleksandrinih prijatelja nego rodbine i to mi je zaista tužno. Na sedmodnevnom pomenu zatekla sam desetak ljudi i više nisam sigurna u kakvim odnosima je porodica Nedeljković sa svojom bližom i daljom familijom - kaže na kraju komšinica.

 

Sa svoje strane, Aleksandrin otac Aleksandar (84) veruje da je Rade ubio njegovu ćerku.

 

– Obavešten sam o novim dokaznim materijalima, ali ne od policije. Od njih još uvek nisam dobio nikakvo obaveštenje. Rade je bio veliki kriminalac i to sam govorio Aleksandri, ali nije htela da me posluša i otrgne se njega. On ima veliki dosije u niškoj policiji i nigde nije radio. Predstavljao se kao službenik DB-a, a bio je samo pljačkaš i prevarant. Nemam razloga da sumnjam u činjenicu da je on ubica. Saznao sam i da je imao još jednu ženu i da je u dogovoru sa njom ubio moju ćerku. Voleo bih da je živ i da se pogledamo u oči - kaže otac Aleksandar. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: