Zakazano otvaranje HIRURŠKOG BLOKA, čeka se SPISAK ZVANICA

Lokalne vesti - Sreda 19.12.2018 - 13:17

Novi Hirurški blok u Vranju biće otvoren u četvrtak, 20. decembra, saznaje nezvanično OK Radio.

Na otvaranje dolezi ministar Lončar FOTO: D.Ristić/OK Radio Na otvaranje dolezi ministar Lončar FOTO: D.Ristić/OK Radio
Iz izvora bliskih Ministarstvu zdravlja, OK Radio nezvanično saznaje da će otvaranju dugoočekivanog Hirurškog bloka prisustvovati ministar Zlatibor Lončar.
 
Kako se radi o objektu od prvorazrednog značaja, ne samo za Vranje, već i čitav Pčinjski okrug, kao i Kosovsko pomoravlje, već ranije je planirano da ga otvori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Međutim, usled gustog rasporeda njegovih međunarodnih obaveza i niza razgovora koje vodi sa zvaničnicima Evropske unije u Briselu, Vučićev dolazak u Vranje je još uvek pod znakom pitanja.
 
Iz Zdravstvenog centra Vranje OK Radiju nisu mogli da daju zvanične informacije, jer protokol i satnica svečanosti u Ministarstvu zdravlja još uvek nisu konačno utvrđeni.
 
Radovi na izgradnji novog Hirurškog bloka počeli su 2005. godine i do sada je iz Evropske Unije, Republike i lokalne samouprave za ove namene utrošeno preko 10 miliona evra.
 
Završni građevinski radovi su krenuli tokom prošle godine, a istovremeno je i lokalna samouprava završila svoj deo posla na infrastrukturnom i parternom uređenju.
 
Poslednjih nedelja, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se radilo i na opremanju ove zdravstvene jedinice gde će, prema najavama, biti smešteno osam hirurških sala.
 
Kako je više puta isticano, nakon završetka Hirurškog bloka, uz obnovu starog paviljonskog dela bolnice, najavljenu za iduću godinu, zdravstvena infrastruktura u Vranju će biti zaokružena i Vranjanci će dobiti uslove za lečenje primerene vremenu u kojem živimo.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Marko
19.12.2018. , 13:51
Žalosno je što imamo izuzetno slab zdravstveni kadar koji će raditi u novom hirurškom bloku.