Zaplenjene cigarete kod Preševa

Lokalne vesti - Petak 24.01.2014 - 12:13

Vranje - Carinici su na graničnom prelazu Preševo u četvrtak u ranim jutarnjim satima, zahvaljujući snimku sa mobilnog skenera sprečili još jedan pokušaj krijumčarenja cigareta.

vozilo u kome su pronadjene cigarete vozilo u kome su pronadjene cigarete

Samo par dana ranije na železničkoj stanici Preševo otkriveno je 15 kilograma rezanog duvana.

Cigarete su pronađene u putničkom kombiju marke Mercedes kojim je upravljao makedonski državljanin. On je sa saputnicima putovao na relaciji Makedonija – Italija.

Na uobičajeno pitanje carinika putnicima da li imaju nešto da prijave za carinjenje, svi su odgovorili da nemaju ništa sem ličnih stvari.

- Carinici su ipak odlučili da vozilo pošalju na detaljan pregled skenerom kada su otkrivene nepravilnosti u predelu rezervoara.

Naime, slika sa skenera je jasno pokazala da je rezervoar bio pregrađen po vertikali, pa se u jednoj polovini videlo gorivo, dok se u drugoj nalazila skrivena roba.

Kada su pribavili dokaz da se u vozilu nešto krijumčari, carinici su skinuli sedišta za putnike, podigli platneni i gumeni tapacirung da bi došli do limenog dela na podu koji je očigledno bio prepravljan.

Zapravo je pravougaoni deo poda bio isečen i na tom mestu ugrađen ručno napravljen drveni poklopac – saopštila je Uprava carina.

Dalje se navodi da su carinici poklopac pomerili i tada uočili parče žice koje je služilo za otvaranje metalnog poklopca ispod kog se nalazio specijalno napravljen bunker od jednog dela rezervoara.

- Količina robe koju su carinici tom prilikom otkrili nije velika, ali se mesto skrivanja, a posebno "trud" koji su krijumčari uložili kako bi sakrili ovih 38 boksova cigareta marke Rodeo razlikuju od do sada viđenih slučajeva – stoji u saopštenju Uprave carina.

Podsetimo da su nekoliko dana pre toga prilikom redovne kontrole voza koji je ulazio u Srbiju iz pravca Makedonije carinici otkrili 15 kilograma rezanog duvana upakovanog u 15 paketa.

Za razliku od prethodnih nekoliko slučajeva kada je duvan pronalažen u fabričkim šupljinama voza, ovoga puta otkriven je u putnoj torbi makedonske državljanke iz Struge protiv koje je pokrenut prekršajni postupak.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: