Zaštitnik građana pohvalio Vranje: Bolje za osobe sa INVALIDITETOM

Lokalne vesti - Četvrtak 20.06.2019 - 13:59

Grad Vranje dobio je pohvalu zaštitnika građana kao jedna od lokalnih samouprava koje ulažu napore da u svojim sredinama omoguće bolji život osobama sa invaliditetom.

Vranju pohvalnica za razvijanje pristupačnosti FOTO: D. Ristić/OK Radio Vranju pohvalnica za razvijanje pristupačnosti FOTO: D. Ristić/OK Radio
Zaštitnik građana dodelio je nagrade gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti u 2018. godini, a ove godine akcenat je bio na pristupačnosti osobama sa invaliditetom kulturnom sadržaju.
 
Nagradu je u oblasti kulture dobio grad Leskovac, dok su u oblasti pristupačnosti informacionih tehnologija dobili Sombor i Loznica, javlja RTS.
 
Osim ta tri grada, nagrađeni su i grad Smederevo i gradska opština Vračar, a pohvalnice za razvijanje pristupačnosti dobilo je još 12 gradova i opština.
 
Među pohvaljenim gradovima i opštinama su Svilajnac, opština Mionica, Vranje, gradska opština Savski venac, Vršac, niška opština Pantelej, Bela Palanka...
 
Generalna sekretarka Stručne službe Zaštitnika građana Olja Jovičić navela je da je danas prilika da se pozdrave afirmativni primeri gradova lokalnih samouprava u Srbiji koji se trude da svoje ambijente i svoje okruženje naprave pristupačnim svim građanima, naravno i osobama sa invaliditetom i starijim licima.
 
Prema njenim rečima, misija Zaštitnika, koja je pre tri godine započeta dodeljivanjem ove nagrade, bila je da učini Srbiju pristupačnijom za sve ljude, kao i da društvo učine što humanijim.
 
- Jer, gde god postoji pojedinac kojem nešto nije dostupno u Srbiji, mi ne možemo dosegnuti deo kojem težimo - dodala je Jovičićeva.
 
Istakla je da je neophodno da se podigne svest svih građana da među nama postoje i osobe sa invaliditetom i starija lica kojima nisu u svakom trenutku dostupni svi sadržaji koji su dostupni ostatku populacije
 
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: