"Zavodimo red, makar i žandarmerijom"!

Lokalne vesti - Četvrtak 14.11.2013 - 13:21

Zabrana prodaje robe van pijace biće prioritet u radu lokalne samouprave u narednoj godini, najavljuje gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Pijaca u Vranju leti Pijaca u Vranju leti

Prema njegovim rečima, kada budu stvoreni uslovi za smeštaj potrebnog broja tezgi unutar gornje zatvorene pijace, komunalna policija i inspekcija oštro će kažnjavati one koji svoju robu budu izložili na trotoaru.

Kako kaže gradonačelnik, Vranje je jedini grad u Srbiji gde se poljoprivredni proizvodi prodaju na ulici, uporedivši takvo stanje sa Izmirom i Teheranom.

– Oko pijace će da izbije revolucija. Ili ćemo da budemo grad ili ćemo lepo da se pokupimo svi i da odemo odavde.

Sve okolne ulice kod gornje pijace moraju da budu svakodnevno prohodne za saobraćaj i tačka.

Neće moći više paprike i paradajz da se prodaju ispred zgrade Skupštine, jer je to neopisiva nebuloza – kaže Antić i dodaje da će ako bude bilo potrebe i žandarmerija zajedno sa vanrednim policijskim snagama braniti prodaju robe na ulici.

– Sada imamo diskriminaciju građana koji žive oko pijace. Oni subotom ne mogu da funkcionišu, jer ne mogu ni sopstveni automobil da koriste.

To je kršenje osnovnih ljudskih prava i tako više neće moći. Napravićemo pijacu koja će da radi tokom cele nedelje, a ne samo subotom.

Ako mi se jede paradajz u petak, onda ću u petak da ga kupim. Ako hoću papriku u ponedeljak, tada ću da je pronađem na pijaci, a ne da čekam subotu – objašnjava Antić.

On kaže da je ista situacija i sa pijacom Tekija, koja, kako je rekao, podseća na delove iz Pakistana i Avganistana.

– Zamislite kada neko iz Ohrida krene do Beograda sa presedanjem u Vranju.

Izađe iz autobusa i vidi ono što se da videti u subotu ispred autobuske stanice. Moramo da se dovedemo konačno u red i to će se desiti naredne godine – izričit je Antić.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: