Završen projekat izgradnje Pozorišta

Lokalne vesti - Subota 20.07.2013 - 16:04

Vranje - Projektantski biro "Grad" predao je glavni arhitektonsko- građevinski projekat za obnovu pozorišta u Vranju, na koji saglasnost treba da da Zavod za zaštitu spomenika iz Niša.

buduca pozorisna sala (foto: eKapija) buduca pozorisna sala (foto: eKapija)

Kako je saopšteno, nakon toga neophodno je da se pribavi dozvola za sanaciju konstruktivnog sistema, a zatim raspiše tender.

Vrednost prve faze, koja podrazumeva stavljanje objekta pod krov iznosi 44,25 miliona dinara bez PDV-a.

Druga faza koja se odnosi na uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže, struje, nabavke mašinske i scenske opreme procenjena je na oko 60 miliona, a neki od radova mogu se izvoditi paralelno u okviru prve faze.

Za celokupnu obnovu zgrade i opremanje enterijera neophodno je oko 100 miliona dinara bez PDV, a Grad Vranje od naplate štete, prikupljenih donatorskih sredstava, opredeljenih sredstava iz budžeta i obećanih 25 miliona iz Vlade Srbije raspolaže novcem da omogući funkcionisanje ove ustanove kulture.

eKapija

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: