Završetak kampanje "mi-tu"

Lokalne vesti - Petak 09.05.2014 - 15:22

Udruženje „Generator“ svečanim programom u sali Doma vojske Vranje obeležio je završetak kampanje „ mi – tu“ koja je za cilj imala podizanje svesti građana o pravima manjina.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Koktelom za učesnika simbolično je obeležen i Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope.

Kampanja „ mi – tu“ podrazumevala je niz aktivnosti putem omladinskih akcija, novinskih članaka i obeležavanjem važnih međunarodnih datuma kako bi se olakšalo uključivanje manjinskih grupa u društvo.

Aktivnosti su sprovedene kroz saradnju sa institucijama i mladim iz Preševa, Bujanovca, Vranja i Vladičinog Hana, a svoja iskustva preneli su i predstavnici mladih i lokalnih timova iz institucija koje rade sa manjinama.

Po mišljenju Gordane Ristić, koordinatorke NVO „Generator“, velika promena u ovom projektu postignuta je kod institucija koje se bave manjinama u pogledu njihove otvorenosti.

Ona takođe ističe bitnost edukacije mladih koju „Generator“ sprovodi već više od godinu dana.

- Mi dovodimo eksperte i ekspertkinje iz različitih institucija i organizacija iz Beograda, kao i poznate borce za prava manjina koji na časovima građanskog vaspitanja direktno razgovaraju o tim problemima, što je za decu veoma značajno - kazala je Risitć za OK radio.

U nastavku obeležavanja Dana pobede i Dana Evrope sledi deveta  po redu Turneja „Slobodna zona“ u periodu 9.-11.maja, prikazivanjem filmova u Galeriji Narodnog muzeja.

Kampanja „mi-tu“ realizovana je u okviru jednogodišnjeg projekta “Izjednači me!” na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Vranje i Vladičin Han.

Cilj projekta bio je osvešćivanje društva u ove četiri opštine na jugu Srbije u pogledu važnosti poštovanja prava manjina, borbe protiv diskriminacije i inkluzije.




 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: