Zbog Dačića zatvoreno pola grada

Lokalne vesti - Subota 15.09.2012 - 13:21

Zbog posete premijera Ivice Dačića Vranju, u subotu je deo pijace kod Bujkovskog mosta bio zatvoren, dok je pazar u centru Gornje Čaršije zabranjen.

Vranje, subota u podne Vranje, subota u podne
Prodavci poljoprivrednih proizvoda su se i pored zabrane snašli i robu izložili u okolnim ulicama, ali su ogorčeni ovom odlukom nadležnih. 
 
– Mene kao stalnog ovdašnjeg trgovca su nadležni juče obavestili da ne smem da prodajem kod Bakije Bakića i smatram da to nije u redu. Mogli su bar nama, stalnim trgovcima, da dozvole postavljanje tezgi, jer imamo verne mušterije koje su navikle da nas nađu na jednom mestu. Ivica Dačić je mogao drugim putem da ode do Pržara - kaže trgovac Stojan Stoilković. 
 
Poljoprivrednik Nenad Bogdanović napominje da je sramna odluka da pijaca bude zatvorena. 
 
– Ovo je sramota, jer sve poreze i takse plaćamo na vreme. Nekome je palo na pamet da nam zabrani prodaju u pazarnom danu zato što će ministar tu da prođe kad bude krenuo na ručak. Naprotiv, Dačić je trebao da vidi sve nas kako prodajemo i kako zarađujemo parče hleba, ali ko nas nešto pita - priča Bogdanović. 
 
Prodaja robe na “gornjoj” pijaci od sredine ulice Cara Dušana do zgrade Skupštine grada u subotu nije bila dozvoljena. 
 
– I tako nam prodaja ide slabo, još nam je ovo falilo, pa još u vreme kada se najviše kupuje roba za zimnicu. Sramota je što nama seljacima koji jednom u nedelju dana dolazimo ovde da nešto zaradimo zabranjuju da radimo. 
 
Nikome ne bi smetali na trotoaru, ali tobože, ministar je ministar. Još crveni tepih da se provuče kroz ulicu - ističe Milica Nikolić. 
 
Sa druge strane, portparol vranjske Policijske uprave Dragan Stamenković pojašnjava da je policija preusmeravala samo saobraćaj, a da je komunalna policija zadužena za uklanjanje tezgi. 
 
– Što se pijačne prodaje tiče, to je gradska odluka koju sprovodi komunalna policija. Premijer i ministar policije Ivica Dačić prošao je ulicom Kraljevića Marka, preko Vuka Karadžića do zgrade Skupštine grada. 
 
Gužva na Trgu Bakije Bakića je morala biti sprečena, jer je delegacija iz Beograda tuda prošla, prilikom odlaska u hotel “Simpo” na Pržaru - kaže Stamenković. 
 
U komunalnoj policiji nismo mogli da dobijemo nikakve informacije, jer nam je saopšteno da su svi zaposleni na terenu. 
 

Inače, predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić  u je Vranju povodom centralne proslave Dana Sektora za vanredne situacije. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: