ZC: Imamo još hrane

Lokalne vesti - Subota 18.03.2017 - 10:13

I pored obustava isporuka pojedinih dobavljača, u Zdravstvenom centru u Vranju tvrde da još uvek imaju zalihe hrane i da pacijenti ne gladuju.

Hrane za još mesec dana. Foto: OK Radio Hrane za još mesec dana. Foto: OK Radio

Prema tvrdnjama Dragana Veličkovića, direktora ZC - a, kuhinja u ovoj zdravstvenoj ustanovi funkcioniše uobičajeno.

 
- Notorna laž je da pacijenti gladuju zbog toga što je jedan dobavljač prestao da isporučuje hranu.
 
Mi imamo dovoljno rezerve hrane da bismo mogli da premostimo period do sledeće javne nabke.

Neko pokušava da obmanjuje javnost  takvim informacijama
- poručuje Veličković.
 
Sa druge strane, firma “Bluberry farm” iz Trgovišta, koja je  u avgustu prošle godine dobila tender o isporuci hrane  ZC - u, saopštila je da je morala da prestane sa isporukama hrane, jer se “od samog početka”, ne poštuju rokovi o isplatama od strane ZC - a.
 
- Nakon više neuspešnih dogovora i neispunjenih obećanja, ponudili smo i potpisivanje pisanog sporazuma o načinu izmirenja obaveza u ratama а nakon donošenja odluke Vlade o asignacionom рlаćanјu za ovu godinu, međutim, potpisivanje sporazuma је odbijeno.
 
Čak u ovoj godini iako smo potpisali asignacije o isplati dela novca koji nam se duguje, i pored donete odluke Vlade, ta odluka nije sprovedena i do današnjeg danа nama ništa nije isplaćeno.
 
Iz navedenih razloga, bili smo prinuđeni da u dva navrata pisano upozoravamo na neizmirenje obaveza uz posledicu raskida, pa pošto su rokovi bezuspešno protekli, doslo je do raskida ugovora i prestanka isporuke hrane - kaže se u saopštenju „Bluberry farma”.
 
Asignaciono plaćanje podrazumeva da neko treće ravno lice plaća dugove u ovom slučaju ZC - a.
 
Da problema sa hranom u ZC - u  ipak ima ukazuje i informacija do koje je došao OK Radio, a to je da je prošla naredba od strane rukovodstva ove zdravstvene ustanove da se ukida davanje hrane osoblju ZC - a koje je na dežurstvima.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: