ZC: IZVRŠITELJ popisao TRI ULTRAZVUK APARATA

Lokalne vesti - Sreda 29.11.2017 - 11:46

Zbog izvršne presude za naplatu duga jednom od zaposlenih, Zdravstveni centar Vranje (ZC) je umalo ostao bez tri ultrazvučna aparata, saznaje OK Radio.

Ne biraju se sredstva da se naplati dug FOTO: D. Ristić/OK Radio Ne biraju se sredstva da se naplati dug FOTO: D. Ristić/OK Radio

Usled ogromnih dugovanja i blokiranog računa, gomilaju se i izvršne presude po tužbama protiv ZC Vranje, pa sudije i izvršitelji ne biraju sredstva da dugovanja poverilaca naplate.

Tako se nedavno desilo da je jedan izvršitelj, po izvršnoj presudi jednog od zaposlenih, popisao tri ultrazvučna aparata, potvrdio je Dragan Veličković, direktor ZC.

- Sudija je, nakon presude koja nije sporna, naložio osiguranje izvršenja naplatom, blokiranjem računa ili popisom pokretnih ili nepokretnih stvari.

Izvršitelj se vodi logikom da ispuni nalog i naplati dug, pri čemu se nije vodilo računa da se radi o republičkoj ustanovi od javnog značaja
– objašnjava direktor kako je ZC došao u situaciju da ostane bez osnovnih dijagnostičkih aparata.

Zbog toga, pravni tim ustanove se obratio izvršitelju i nadležnom sudu žalbom u kojoj se navodi da su aparati osnovno sredstvo za rad.

Sud je usvojio žalbu i ustanovio da aparati ne mogu da budu predmet popisivanja.


Direktor Veličković podseća na slučaj kada je ustanova ostala bez šest automobila po tužbi jednog lekara ZC i to na dan kada je stupio na dužnost.

- Možda je trebalo da i prethodni rukovodioci vode računa o tome da su i automobili osnovna sredstva za rad, jer je među njima bilo i specijalizovano vozilo za prevoz pacijenata na hemodijalizu, što nije smelo da se dogodi.

Zbog svega toga se ugrožava osnovno Ustavom zagarantovano pravo građanima na zdravstvenu zaštitu.

Nadam se da je ova sudska potvrda nauk izvršiteljima da sutradan ne kidišu na opremu i imovinu ZC, jer će sigurno biti još izvršnih sudskih presuda
– kaže Dragan Veličković.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: