ZC: Novi BESPLATNI pregledi, osposobljava se MAMOGRAF

Lokalne vesti - Utorak 07.11.2017 - 13:19

Vranje - Ministarstvo zdravlja najavilo je za 19. novembar novi krug besplatnih preventivnih pregleda za sve zainteresovane, koji će se sprovesti u svim domovima zdravlja, opštim bolnicama i kliničko-bolničkim centrima.

Pregledi se obavljaju u Domu zdravlja i Opštoj bolnici FOTO: D: Ristić/OK Radio Pregledi se obavljaju u Domu zdravlja i Opštoj bolnici FOTO: D: Ristić/OK Radio

Prema najavi ministarstva, građani bi trebalo da budu u mogućnosti da urade analizu hormona štitne žlezde, mamografiju i ultrazvuk.

I Zdravstveni centar (ZC) u Vranju će biti uključen u najnoviju akciju, ali za sada nije sigurno da li će Vranjanke moći da urade i mamografiju, jer je aparat u kvaru.

- Naš mamograf je trenutno u kvaru, ali serviseri bi trebalo da dođu ovih dana i reše stvar – kaže za OK Radio direktor vranjskog ZC-a, Dragan Veličković.

Prema njegovim rečima, navedeni specijalistički pregledi su nezvanično najavljeni iz ministarstva, i reč je o, za sada, samo inicijativi koja treba da se potvrdi.

- Još uvek nemamo ništa zvanično, tako da trenutno ne mogu da govorim o tome.

Kada dobijemo zvanična upustva, termine i protokole prema kojima radimo, imaćemo i više informacija o pregledima
– kaže Veličković.

U prethodnoj, drugoj po redu akciji preventivnih pregleda, građani Vranja su 15. oktobra bili u prilici da dobiju besplatne ginekološke i ultrazvučne preglede, ultrazvuk stomaka i analize koje su važne za rano otkrivanje raka prostate.

Prilikom ovih pregleda, pacijenti ne moraju da imaju overenu zdravstvenu knjižicu.

Cilj je da se zdravstvene ustanove približe osiguranicima, kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje populacije, a namera je da  se preventivni pregledi sprovode svakog meseca.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: