ZC: Pljušte SMENE i OTKAZI, NOVI DIREKTORI Bolnice i Doma zdravlja

Lokalne vesti - Utorak 08.11.2016 - 22:51

V.d. direktor ZC u Vranju dr Dragan Veličković predstavio je u utorak novi menadžment ove ustanove i saopštio da je potpisao otkazna rešenja za 61 radnika.

Novi menadžment ZC-a u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Novi menadžment ZC-a u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Za v.d. upravnika Opšte bolnice, Veličković je imenovao dr Ljiljanu Antić, specijalistu interne medicine, za v.d. direktora Doma zdravlja dr Jadranku Ajanović, specijalistu pedijatrije, dok je za rukovodioca nemedicinske službe imenovana diplomirana pravnica Lidija Stojković.

Veličković je rekao da je do smena moralo doći zbog teške situacije u kojoj se nalazi ZC u Vranju, a da će novi menadžment doneti nove ideje i novu energiju.

- Verujem da ćemo, uz nesebičnu pomoć koordinatora, dr Nebojše Dimitrijevića i njegovih veza sa ministarstvom, vranjski ZC dovesti na mesto ne kojem je nekada bio, a to je među najboljim u Srbiji.

 

Reč je o časnim i čestitim osobama, koje su izuzetno profesionalne, osobama koje su se dokazale svojom stručnošću, humanošću, posvećenošću i nadasve dobrim menadžerskim sposobnostima.

 

Njihovu agilnost i energiju ćemo zajedno, kao tim, usmeriti ka rešavanju nagomilanih problema u ZC Vranje.

 

Mesto pacijenta je u centru i on je taj oko koga se ceo zdravstveni sistem Vranja vrti i pokušaćemo da maksimalno doprinesemo da se pacijentima, a potencijalni pacijenti smo svi mi, omoguće bolji i kvalitetniji uslovi za lečenje – rekao je Veličković.

Nakon poseta svim odeljenjima, Veličković je doneo i odluku o smenama rukovodilaca na internom i odeljenjima ortopedije, patologije i urologije vranjske bolnice.

Smenjeni su i čelni ljudi službe Hitne pomoći, Medicine rada i Opšte prakse Doma zdravlja i rukovodilac voznog parka, kao i glavne medicinske sestre ZC, Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Novi direktor je najavio i angažovanje revizorske komisije za kontrolu poteza ranijih rukovodstava ZC-a.

- Prethodno rukovodstvo je radilo kako je znalo i umelo i ja ne želim da ulazim u to.

Ogromna dugovanja, ogromna dubioza i blokada računa, kao i brojni sudski postupci iziskuju analizu svih prethodnih poteza.

 

Želim da naglasim da će biti analizirani potezi ne samo poslednjeg, nego i prethodnih rukovodstava – istakao je Veličković i najavio analizu preseka stanja u ovoj ustanovi, zaključno sa danom njegovog imenovanja.
 

PARA NEMA NI ZA PELENE
Koliko je teška finansijska situacija u ovoj ustanovi, novi direktor je ilustrovao činjenicom da, prilikom njegovog imenovanja, ZC nije imao 5.600 dinara za uplatu takse Privrednom sudu u Leskovcu za deponovanje potpisa.
- Nemamo čak ni praška da operemo pelene iz boksa ginekologije, da ne pričamo o ostalom – naveo je Veličković.

On je i precizirao da je potpisao otkazna rešenja za 61 radnika ZC, koji su, kako je naglasio, radili bez pravnog osnova i evidencije RFZO.

- Otpušteno je 33 lekara, 10 medicinskih sestara i 18 radnika koji su bili angažovani preko Omladinske zadruge, a pošteđene su trudnice i invalidi.

Najveći broj njih je bio povremeno angažovan, bez konkursa i bez rešenja, nisu primali platu, pa su zbog toga tužili i dobijali sporove, zbog čega smo danas u finansijskoj blokadi.
 
U narednom periodu biće novih prijema, ali ne stihijski i bez kontrole kao do sada.

Ja se otpuštenima izvinjavam, među njima ima i dobrih stručnjaka, ali za njih moramo da stvorimo „zdrava“ radna mesta
– najavio je direktor.

Prema njegovim rečima, manjak zdravstvenog osoblja, nastao zbog otpuštanja, koji se već oseća, biće nadomešten preraspodelom radnog vremena stalno zaposlenih lekara, kako bi se zadovoljile potrebe pacijenata.

Nakon prošlonedeljne zaplene vozila ZC-a od strane lekara Hitne pomoći, Veličković je rekao da na naplatu čekaju još tri radnika ove ustanove sa izvršnim sudskim rešenjima u iznosu od 2,2 miliona dinara, ali da je zaustavljeno izvršenje i da se traži rešenje za problem.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: