ZC: Stanje u Bolnici nije katastrofalno!

Lokalne vesti - Petak 22.05.2015 - 15:26

Upravnik bolnice u Vranju Zvonimir Đorđević demantovao je navode poverenika Saveta za zdravstvo SNS-a Slobodana Milenkovića da je vranjsko zdravstvo u katastrofalnom stanju.

Foto: A. Stojković Foto: A. Stojković

Kako je rekao, bolnica ima sav potreban sanitetski materijal i operacije se ne otkazuju.
 
– Imamo gazu, imamo i fiziološke rastvore. Jedino kada su ti rastvori u pitanju nemamo velike boce, ali se to nadomešćuje bocama od 100 mililitara.

Imamo i dovoljno špriceva. Imamo problem sa skenerom. Pokvarena je katodna cev, ali mi to ne možemo da popravljamo, već problem mora da reši Ministarstvo zdravlja.

Ta katodna cev traje do 10.000 pregleda, a mi smo uradili 12.500 i cev je pukla – kaže Đorđević.

On dodaje da se sve „hladne“ operacije rade u vranjskoj bolnici i da otkazivanja nema.
 
– Nema potrebe da se operacije otkazuju, jer materijala ima. Tender za nabavku sanitetskog materijala je završen, a sada je u toku proces potpisivanja ugovora sa dobavljačima.

Stanje u vranjskom zdravstvu nije katastrofalno i ne znam na osnovu čega je to neko zaključio.

Teško jeste sa finansijama, jer još vraćamo dugove, a dolaze nam i nova sudska izvršenja za radnike koji su tužili Zdravstveni centar. Da li je to katastrofalno što smo uspeli da ugovorimo veliki broj radnika? – pita se Đorđević.

On na kraju tvrdi da su svi sadašnji problemi oko ugovorenih, neugovorenih radnika i sudskih izvršenja nasleđeni od prethodnog rukovodstva Zdravstvenog centra i da je veoma teško sve to dovesti u red.


Autor: Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: