ZDRAVKOVI?: 140 NEMEDICINSKIH RADNIKA BI?E OTPU?TENO IZ ZDRAVSTVENOG CENTRA U VRANJU, DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA TRAJKOVI? DEMANTUJE OVE NAVODE

Lokalne vesti - Sreda 22.12.2004 - 15:46

Prema najavama Ministarstva zdravlja u Medicinskom centru u Vranju biće otpušteno 140 nemedicinskih radnika. -Novom koncepcijom rada koju predvidja pilot program Svetske banke biće ukinuti vešeraji, kuhinje i tehnički servis- kaže za O.K. radio predsednik Okružnog odbora sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti dr. Zoran Zdravković. Zdravković napominje da nije poznato gde će ti ljudi biti tranformisani. U Medicinskom centru je 30 % nemedicinskog osoblja, a ministar zdravlja Tomica Milosavljević je obećavao da u zdravstvu neće biti otpuštanja, podseća Zdravković. Direktor Doma zdravlja vranjskog Medicinskog centra dr. Uroš Trajković medjutim negira ovakvu informaciju uz objašnjenje da će uslediti reorganizacija tih službi u narednom periodu od pet godina, ali da se sigurno nemedicinski radnici neće naći na ulici. -Sindikat zdravstva nije zadovoljan odnosom Ministarstva zdravlja prema zaposlenima u zdravstvu, jer nije ispoštovano povećanje cene rada za poslednji kvartal. Na zahtev Vlade Srbije sindikat je uputio predlog da cena rada zaposlenih za poslednji kvartal bude uvećana na 1500, od 1450 dinara koliko je iznosila u prethodnom periodu, kazao je Zdravković. Da li će sindikat preduzeti nešto zbog ovakve situacije i kako će se dalje odvijati pregovori sa resornim ministarstvom zavisi od odluke Republičkog odbora sindikata koja će biti doneta na sednici koja je zakazana za sutra.

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: