Žele Dom zdravlja, ali ne daju pare

Lokalne vesti - Četvrtak 06.12.2012 - 13:41

Dom zdravlja Vranje do kraja godine trebalo bi da se izdvoji iz sastava Medicinskog centra i pređe pod upravu Grada, ali novi budžet nije predvideo i sredstva potrebna za te namene.

Vranjski Dom zdravlja Vranjski Dom zdravlja

 

Kako lokalni političari tvrde, Grad Vranje želi izdvajanje Doma zdravlja, ali po tom pitanju do sada ni jedan projekat ili plan o daljem radu ustanove nije pripremljen. 
 
Direktor Zdravstvenog centra Uroš Trajković kaže da velike pare moraju biti izdvojene iz budžeta kako bi budući lokalni Dom zdravlja normalno funkcionisao. 
 
Ali, prema njegovim rečima, rukovodstvo grada nema plan i program izdvajanja tih sredstava, što bi moglo da ugrozi ceo sistem rada te buduće zdravstvene ustanove. 
 
– Hoće Dom zdravlja, a ni jedan dinar iz budžeta nije opredeljen za njega. 
 
Na samom početku priče nailazimo na problem. Dom zdravlja može da se izdvoji, ali kako će raditi to je već diskutabilno. 
 
Preuzimanje osnivačkih prava podrazumeva i adaptiranje objekata i nabavku opreme. Mnoge stvari idu preko RFZO, ali isto tako veliki broj medicinskih sredstava treba da finansira u ovom slučaju grad – kaže Trajković. 
 
On napominje da sredstva za održavanje prostorija i nabavku medicinske opreme ne sme da bude ispod 10 miliona dinara godišnje. 
 
Kako kaže, o tome treba pod hitno razgovarati sa čelnicima grada, jer će izdvajanje Doma zdravlja biti završeno do kraja godine. 
 
– Nisam još razgovarao sa ljudima iz lokalne vlasti, jer ovih dana pregovaramo o nekim drugim stvarima. 
 
U svakom slučaju, trebalo bi uskoro da se preciziraju neke stvari oko izdvajanja, kako bi se to završilo u zakonskom roku – ističe na kraju Trajković. 
 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: