Živa mečka u Dubnici

Lokalne vesti - Petak 22.06.2012 - 06:24

U selu Dubnica, u sred bela dana,penzioner Milan Stamenković susreo se sa medvedom, samo stotinak metara daleko od svoje kuće.

Stamenković priča da se taj, ni malo prijatan susret, dogodio u trenutku kada je počeo da kosi livadu u blizini svoje kuće.
 
- Namirio sam stoku, uzeo kosu i krenuo na livadu. Tek što sam poceo da kosim, najpre sam začuo lavež uznemirenih pasa, a onda sam primetio i njihovo čudno ponašanje. U tom trenutku spazio sam ogromnu mečku koja je čučala i mirno me posmatrala - priča Stamenković.
 
Kaže da mu u tom trenutku nije bilo svejedno, ali da je primetio da medved ne pokazuje znake agresije.
 
- Psi su i dalje samo lajali, jer nisu smeli da pridju toj šumskoj grdosiji koja je čučala. Medved je pogledom šarao po selu, psima, meni, a onda se, posle desetak minuta, uzdigao i laganim hodom otišao prema seoskoj šumi - objašnjava Stamenković.
 
Meštani sela Dubnice, Vrtogoša i Milivojca kažu da su u tom reonu, uz administrativnu liniju sa Kosovom, poslednji put medveda videli 1999. godine u vreme NATO bombardovanja.
 
Posetu ovog nenadanog gosta selu Dubnica, meštani su prijavili lovočuvarima, a Dragan Dodić, predsednik Lovačkog društva „Fazan“ iz Vranja pretpostavlja da je u pitanju bila ženka koja ima mladunce, pa je, u potrazi za hranom, „zalutala“ u selo.
 
- Naravno da se treba dobro paziti, jer je naše lovište puno vukova i druge divljači koja napada stoku. Posebno savetujem da se dobro pripaze berači pečuraka, s obzirom da je sada njihova sezona - savetuje Dodić.
 
Na Dodićeve opaske da su veoma retki napadi medveda na ljude, meštani Dubnice su u strahu i panici, tako da na poljske radove odlaze samo naoružani vilama i sekirama.
    
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: