"Zlatni puž" počinje 22. avgusta

Lokalne vesti - Utorak 23.07.2013 - 01:57

Treći Međunarodni dečji festival animiranog filma "Zlatni puž 2013" biće održan od 22. do 26. avgusta u Vranju.

Prošlogodišnji plakat manifestacije Prošlogodišnji plakat manifestacije

Na sastanku Organizacionog odbora, kojim je predsedavao gradonačelnik Zoran Antić, bilo je reči o planiranim aktivnostima koje će prethoditi festivalu, kao i o finansijskom planu, koji predviđa zajedničko finansiranje festivala od strane nadležnog ministarstva, Grada Vranja i sponzora.

„Zlatni puž 2013“ će okupiti animatore iz Italije, Grčke, Hrvatske, Ukrajine, Indije, Bugarske i Srbije, a biće prikazano preko 50 filmova.

Inače, na nedavno završenoj 42. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, Škola animiranog filma iz Vranja osvojila je u kategoriji dece do 15 godina nekoliko značajnih priznanja.

Film „Pažnja“ osvojio je Grand prix, film NLO, nagradu za najbolju ideju, film „Vesela matematika“, nagradu za najbolju montažu, dok je filmu „Trinaest puževa“ pripala nagrada za najbolji ton.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: