Značajno priznanje Vranju za otvorenost

Lokalne vesti - Ponedeljak 08.02.2016 - 09:17

Grad Vranje plasirao se na šesto mesto u konkurenciji svih lokalnih samoprava u Srbiji, a u istraživanju otvorenosti rada koje je sprovela NVO „Transparentnost Srbija“ za 2015. godinu.

TS: Saopštavanje rezultata FOTO Medija centar BG, arhiva TS: Saopštavanje rezultata FOTO Medija centar BG, arhiva

Ova organizacija obavila je istraživanje ,,Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji", u kome su rangirane sve jedinice lokalne samouprave u Srbiji.

Grad Vranje, ne samo po pitanju izgleda i sadržaja sajta, već i drugih aspekata transparentnosti, ima indeks 60, na skali od 0 do 100, i deli šesto mesto.

- To je veoma dobar indeks, znatno iznad proseka svih jedinica lokalne samouprave u Srbiji - kaže se u pismu TS Gradskoj upravi u Vranju.
 
Istraživanje je obavljeno uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije, a sprovođenje projekta su podržali Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Agencija za borbu protiv korupcije i Stalna konferencija gradova i opština.

Transparentnost Srbija planira da ovo rangiranje postane redovno.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: