Žurka za punoletstvo: IZVOR slavi 18. rođendan na vidovdanskom koncertu

Lokalne vesti - Petak 24.06.2022 - 11:36

U okviru manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto’', a povodom praznika Vidovdana, Кulturno-obrazovni centar Vranje uz podršku Grada Vranja organizuje Vidovdanski koncert grupe ,,Izvor''.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio

Koncert će biti održan na Trgu Staniše Stošića u utorak, 28. juna, sa početkom u 20 časova. 

 

Vranjska grupa ,,Izvor’’, između ostalog, ovim koncertom obeležava svoj jubilej – 18 godina postojanja.

 

Grupa je osnovana u januaru 2004. godine i odd samih početaka se bavi aranžiranjem i interpretacijom tradicionalnih pesama iz Srbije i sa srodnih muzičkih prostora, na starim instrumentima.

 

"Izvor" je tokom svog postojanja održao više stotina koncerata širom Srbije, ali i u inostranstvu - u Francuskoj, Grčkoj, Španiji, Sloveniji, Severnoj Makedoniji...

 

Imaju snimljen CD (Ogrejala mesečina, 2005) i više desetina trajno zabeleženih snimaka, takođe i numere objavljene na kompilacijama tradicionalne muzike u više evropskih država.

 

Grupa je tokom svog postojanja nagrađivana - Sedmoseptembarskim priznanjem grada Vranja i Nagradom kompanije BAT za očuvanje tradicije.

 

Aranžerski su uobličili i u proteklih osamnaest godina izvodili više stotina tradicionalnih pesama.

 

Članovi grupe, koji su činili i originalnu postavu Izvora od osnivanja, danas su Ivana Tasić Mitić (glas), Katarina Dimić (tambura, saz), Dalibor Mladenović (kaval), Dejan Dimić (tambura, bas tambura) i Boban Mitić (tapan, tarabuka, bendir).

 

U "Izvoru" su, u određenim periodima rada, još nastupali Milica Stošić (prateći glas, gadulka, violina), Aleksandra Stošić (frula, kaval), Dijana Dimitrijević (tambura) i Nebojša Stevanović (tambura).

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: