"Zvončica" počela sa radom u okviru PU "Naše dete"

Lokalne vesti - Sreda 05.05.2021 - 14:04

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima posetili su vrtić ,,Zvončica'' koji je zvanično počeo sa radom.

Sa svečanog otvaranja FOTO: vranje.org.rs Sa svečanog otvaranja FOTO: vranje.org.rs
Reč je o objektu koji se nalazi u Kajmakčalanskoj ulici u naselju Gornja Čaršija, gde je funkcionisao do pre dve godine, ali, kako je rečeno, u nekim drugim okolnostima
 
- Ovim potezom mi smo nastavili da realizujemo zacrtani cilj, a to je da svaki deo grada ima svoj vrtić
 
Želeo bih da se zahvalim prethodnom vlasniku i investitoru, Draganu Kostiću, koji je imao razumevanja i strpljenja kako bismo našli zajedničko rešenje i na zadovoljstvo građana i mališana ovog dela grada stavili objekat u funkciju - kazao je Milenković. 
 
On je istakao da je Grad Vranje od Kostića otkupio objekat koji ima upotrebnu dozvolu i verifikaciju Ministarstva prosvete, tako da se vrtić sada nalazi u sistemu Predškolske ustanove ,,Naše dete''.  
 
Grad je u tu svrhu izdvojio 54 miliona dinara, s tim da se taj iznos otplaćuje narednih pet godina
 
- Smatram da je ovo pametno ulaganje, jer će roditeljima ovog dela grada biti pristupačnije usluge Predškolske ustanove. 
 
Zahvalio bih se i građanima, odnosno roditeljima, iz ovog dela grada koji su nas podržali i insistirali da se ovaj objekat stavi u funkciju - rekao je gradonačelnik. 
 
On je dodao da će biti intenzivirani radovi na izgradnji novog vrtića u naselju ,,Raška" , kao i  rekonstrukcija vrtića ,,Bambi'' u Vranjskoj Banji. 
 
Milenković je najavio i renoviranje objekta ,,Dečja radost'', po svim parametrima energetske efikasnosti, i ulaganja u isturena odeljenja u seoskim mesnim zajednicama kako bi sva deca i zaposleni imali jednake uslove za rad i boravak.  
 
Inače, vrtić ,,Zvončica'' na 995 metara bruto korisne površine zadovoljava sve propisane standarde, uz savremenu opremu i didaktička sredstva
 
U objektu ,,Zvončica'' trenutno su dve mešovite grupe od tridesetoro dece, dok će objekat punim kapacitetom sa sto novih mesta početi da radi od jeseni.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: