Advokati prekidaju štrajk?

Nacionalne vesti - Petak 16.01.2015 - 08:24

Advokatska komora Srbije u petak će odlučiti da li će i kada prekinuti štrajk koji traje od 17. seprembra 2014. godine.

Advokati odlučuju da li su izmene propisa o javnom beležništvu koje su usaglasili stručni timovi AKS i Ministarstva pravde, kao i izmene poreskih propisa dovoljne da se advokati vrate u sudnice.
 
Treći zahtev advokature - smena ministra pravde, kako je ranije saopšteno, ostaje, ali nije neophodan uslov za prekid protesta. 
 
Odluka će biti doneta na Skupštini Advokatske komore Srbije (AKS) u Domu sindikata, na kojoj će glasati delegati iz svih regionalnih komora. Prethodno će se održati i Konferencija advokata Srbije koja predstavlja širi organ od Skupštine AKS. 
 
Predsednik AKS Dragoljub Đorđević ranije je rekao da očekuje da će Skupština AKS doneti uslovnu odluku o prekidu protesta, odnosno da će se obustava rada nastaviti do usvajanja dogovorenih zakonskih izmena u Skupštini Srbije i njihove objave u Službenom glasniku. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: