Božović prisustvovao liturgiji u Jasenovcu: Slava Bogu što se sećamo naših junaka i vitezova

Nacionalne vesti - Ponedeljak 12.09.2022 - 13:53

Drugog dana obiležavanja jasenovačkog masakra, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović prisustovao je svetoj arhijerejskojj liturgiji kojoj je načalstovao Njegova Svetost Patrijarh Srpski Porfirije sa više arhijereja srpske crkve. Liturgiji je prisustovao i Milorad Dodik,ministri u Vladi Crne Gore Aleksandar Damjanović i Marko Kovač bivši i sadašnji gradonačelnik Budve Marko Bato Carević i Milo Božović.

Foto:printscreen Foto:printscreen
Patrijarhu su sasluživali vladika pakračko slavonski Jovan Ćulibrk kao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.
 
Prisustvovao je i princ Filip Karađorđević.
 
Ambasador Božović je položio i cvet na spomenik Kameni cvet i tom prilikom rekao da je ovo sveto mesto srpskog, jevrejskog, romskog i antifašističkog stradanja koje nas obavezuje na molitvu za sve njih kao i da gajimo pijetet, poštovanje i kulturu sećanja nasuprot nekulture zaborava.
 
„Slava jasenovačkim velikomučenicima i za nauk nama i generacijama koje dolaze i da ih nikada i ni po koju cijenu ne zaboravimo. Slava Bogu na prilici da danas budemo u Jasenovcu i odamo počast i molitveno se sjetimo svih junaka i vitezova naših. Svaki put kada ovdje dođem teško mi je, poslednji put sa nama su bili i blažene uspomene Patrijarh Irinej i Mitropoit Amfilohije i vladika Atanasije koji su sada u Carstvu Nebeskom. Teško mi je i što Predsednik Srbije Vučić danas kao čovek koji to iskreno želi nije bio sa nama“, zaključio je ambasador Božović.
 
 
 
On je na poziv Njegovog Preosveštenstva Vladike Pakračkog i Slavonskog Jovana uzeo učešća na versko naučno istorijskom Skmposionu kao i na ligurgijskom obeležavanju u hramu sv Jovana Krstitelja u Jasenivcu.Tom prilikom se sreo i sa Ambasadorom BiH u RH Njegovom Exelencijom gospodinom Vranješom kao i Predsednikom SNV prof dr Miloradom Pupovcem.
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: