CeSid: Najniža izlaznost u poslednjih 6 godina

Nacionalne vesti - Nedelja 21.06.2020 - 18:21

Prema podacima posmatračke misije CRTA, do 17 časova izlaznost birača na parlamentarnim izborima bila je 38,2 odsto. CeSid je saopštio da je do 14 sati izašlo 26,5 odsto građana. Programski direktor CeSida Ivo Čolović rekao je na konferenciji za novinare da je to najniža izlaznost birača u poslednjih šest godina.

Najniža izlaznost birača u poslednjih šest godina FOTO: Thinkstock Najniža izlaznost birača u poslednjih šest godina FOTO: Thinkstock
Crta je prethodno saopštila da je do16h izašlo 34,6 odsto birača i da je to u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine za pet procentnih poena manje, navodi ta organizacija. Do 15h, navela je Crta, izašlo je 30,8 odsto.
 
Saradnica CeSID-a Emilija Orestijević je kazala da je od 12 do 14 sati zabeleženo više nepravilnosti na glasačkim mestima.
 
"Nastavljeno je sa ubacivanjem listića u pogrešne glasačke kutije, listići za lokalne izbore se ubacuju u kutije za parlamentarne izbore i obratno", kazala je Orestijević i dodala da je na više glasačkih mesta zabeležena i povreda tajnosti glasanja.
 
"Na više mesta je primećeno da se glasački listići fotografišu ili se savijaju tako da se vidi za koga se glasalo", objasnila je ona.
 
Orestijević je kazala da članovi biračkih mesta u Kuli uzimaju pozive za glasanje od gradjana, pa ih u kesama dele nepoznatim osobama.
 
"Na nekoliko biračkih mesta gradjani nisu mogli da glasaju jer nisu bili upisani u birački spisak. Naknadnom proverom u policiji, oni su prema svom prebivalištu trebali da glasaju na tim biračkim mestima, ali nisu bili upisani", objasnila je Orestijević.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: