Esmark mogući partner Železare

Nacionalne vesti - Ponedeljak 04.08.2014 - 15:19

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s predstavnicima američke kompanije Esmark koja je zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbije koja je pokazala nameru da proda Železaru u Smederevu, smatra da je Esmark jedan od kredibilnih potencijalnih partnera, sa kojima će u narednom periodu biti definisan konačan status Železare.
 
Vučić je u razgovoru s predsednikom Odbora Esmarka Džimom Bušardom istakao značaj očuvanja što većeg broja radnih mesta u Železari, navedeno je u saopštenju. 
 
Esmark stil grupa je jedan je od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i treći proizvođač čeličnih ploča u Americi. Poseduju više postrojenja za preradu čelika. 
 
Vlada Srbije je vlasnik Železare Smederevo od februara 2012. godine kada se povukla američka firma Ju-es stil. Do sada je dva puta objavljivan tender za prodaju Žlezare, ali nije stigla nijedna ponuda, a novog tendera biće, kako je najavljeno, posle razgovora s potencijalnim kupcima.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: