Haos kod Horgoša 2: Migranti probili ogradu, mađarska policija pucala

Nacionalne vesti - Utorak 28.01.2020 - 13:30

Većina migranata nije uspela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspeli da uđu na teritoriju Mađarske

U incidentu niko nije povređen FOTO: AP U incidentu niko nije povređen FOTO: AP
Mađarski policajac ispalio je tri hica upozorenja nakon što je oko 60 migranata danas pokušalo da pređe granicu na prelazu Reske (prema Srbiji), saopštila je mađarska policija.
 
U incidentu niko nije povređen, navela je portparol policije Silvia Sabo, prenosi Rojters.
 
Policija je navela da je grupa migranata htela da uđe u EU na prelazu Reske (sa srpske strane Horgoš) oko 4.30 sati, zbog čega je policajac otvorio vatru.
 
Kako prenosi agencija, većina migranata nije uspela da pređe granicu, dok je policija presrela četvoricu migranata koji su uspeli da uđu na teritoriju Mađarske.
 
Prelaz je zatvoren, dok je veći kontrolni punkt za međunarodne putnike i teretni prevoz otvoren.
 
Priliv migranata počeo je ponovo da raste krajem prošle godine, a svake nedelje granicu pokuša da pređe po nekoliko stotina ljudi, navodi agencija.
 
Na tom graničnom prelazu dogodili su se veliki nemiri tokom migrantske krize 2015. godine, kada se policija sukobila sa stotinama ljudi koji su pokušali da se probiju na teritoriju EU.
 
Premijer Viktor Orban posle toga je naredio da se podigne čcelična ograda duž mađarske granice, da bi se sprecili dolasci.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: