Haradinaj saslušan u Hagu, branio se ćutanjem (VIDEO)

Nacionalne vesti - Sreda 24.07.2019 - 13:02

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj ispitan je danas pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog i branio se ćutanjem, izvestila je Radio slobodna Evropa (RSE).

Haradinaj: Nisu mi rekli zašto su me zvali u Hag FOTO: AFP Haradinaj: Nisu mi rekli zašto su me zvali u Hag FOTO: AFP
Haradinaj je nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda.
 
Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.
 
RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas pre podne ušao i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.
 
Haradinaj: Nisu mi rekli zašto su me zvali u Hag
 
Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je danas posle saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom za zločine OVK, u Hagu, da ne zna zašto je bio pozvan i da je iskoristio pravo da se brani ćutanjem.
 
"Danas sam odgovorio na poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni. Iskoristio sam pravo koje mi daje zakon na ćutanje, time sam ispunio svoju obavezu" kazao je Haradinaj novinarima po izlasku iz zgrade Specijalizovanog tužilaštva.
 
On je rekao da nije dobio objašnjenje zašto je pozvan.
 
"Tražili smo obajšanjenje ali nismo dobili. Nisu mi dali konkretne informacije. Priča se o mojoj ulozi u vreme rata ali mi nisu dali konkretne informacije. Tužilaštvo kaže da je to njihovo pravo", rekao je Haradinaj u izjavi novinarima na srpskom jeziku koju je objavio Dojče vele na Fejsbuku.
 
https://www.facebook.com/dw.srpski/videos/386320998686147/
 
Radio slobodna Evropa izvestila je ranije danas da je Haradinaj nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda. Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.
 
RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas pre podne ušao i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.
 
Haradinaj je 19. jula podneo ostavku na mesto premijera poštop je dobio poziv za saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: