Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas protest Svi kao jedan - Jedan od pet miliona

Nacionalne vesti - Subota 13.04.2019 - 13:26

U Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona".

Svi apeluju da protest protekne mirno FOTO: 1 od 5 miliona Facebook Svi apeluju da protest protekne mirno FOTO: 1 od 5 miliona Facebook
Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema "režimu" Srpske napredne stranke.
 
Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.
 
Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice, posle čega je sledeći protest održan 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.
 
Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom "Jedan od pet miliona" koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.
 
Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.
 
Građani Gornjeg Milanovca krenuli na protest u Beograd sa više desetina automobila
Građani Gornjeg Milanovca krenuli su jutros na protest "Jedan od pet miliona" u Beograd sa više desetina automobila.
 
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Gornjem Milanovcu rekli su novinarima da su privatni prevoznici u tom gradu dobili "prijateljske sugestije" da ne voze demonstrante 13. aprila u Beograd i da zbog toga nisu uspeli da obezbede autobuse.
 
Prema njihovim rečima jedan broj Gornjomilanovčana otišao je juče u Beograd i danas će im se pridružiti na protestu u 15 časova ispred Narodne skupštine.
 
Kragujevčani krenuli privatnim automobilima za Beograd na protest
 
Građani Kragujevca krenuli su danas iz tog grada sa 11 privatnih automobila na protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, rečeno je agenciji Beta u Odboru protesta.
 
Njima su se kasnije na putu priključili i građani iz okoline Kragujevca kao i iz Topole i Aranđelovca koji su u Beograd krenuli privatnim automobilima na protest.
 
Članica Odbora kragujevačkog protesta "Jedan od pet miliona" Aleksandra Kostić rekla je da su Kragujevac napustili bez incidenata, i da nije bilo zaustavljanja, kao i da im je saobraćajna policija poželela srećan put.
 
Organizatori protesta iz Kragujevca su ranije na protestu u Kragujevcu saopštili da zbog pritisaka na prevoznike ne postoji mogućnost organizovog odlaska autobusima za Beograd.
 
Građani su pozvani da na protest pođu svojim automobilima ili redovnim autobuskim linijama.
 
Novosađani krenuli sa Bulevara Evrope na protest u Beograd
 
Stotine automobila i jedan autobus krenuli su danas oko podne iz Novog Sada ka Beogradu, na građanski protest "Svi kao jedan – jedan od pet miliona".
 
"Novosađani su, kao i uvek, među vrednijima i među onima koji znaju šta znači borba protiv diktature. Danas je bilo lepo oko 11 sati na Bulevaru Evrope gledati sve te ljude koji kreću za Beograd. Bilo je na stotine vozila, a uspeli smo iščupati i jedan autobus. Sada smo se spojili sa ljudima iz Bačke i jedna nepregledna kolona se kreće od Novog Sada ka Beogradu. Neka nas Beograđani čekaju ispred skupštine", rekao je agenciji Beta jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović.
 
Protest "Svi kao jedan – 1 od 5 miliona" počeće danas u 15 časova, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
 
Više stotina građana iz Čačka i Ivanjice krenulo na protest u Beograd
 
Više stotina građana iz Čačka i Ivanjice, krenulo je jutros za Beograd na protest "Jedan od pet miliona" koji je zakazan za 15 časova ispred Narodne skupštine.
 
Građani koji su iz Čačka i Ivanjice krenuli na protest susreli su se u u Preljini kod Čačka, gde im se obratio predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao da je zapadna Srbija uvek bila buntovnička, hrabra, dostojanstvena.
 
"Danas idemo u Beograd da pokažemo jedno pravo, dostojanstveno, mirno i nenasilno lice Srbije, ali lice one Srbije koja je odlučna da raskrsti sa ovim lopovskim, kriminalnim, izdajničkim režimom", rekao je Obradović.
 
Obradović je istakao da "nema nazad, nema povlačenja, nema predaje".
 
"Svi danas za Beograd, da svi kao jedan ustanemo protiv Aleksandra Vučiča i njegovog režima, da režimu stavimo do znanja da ovako više ne može", rekao je Obradović i dodao da se oni bore za osnovna demokratska prava, za slobodne medije i slobodne izbore.
 
Dok je Obradović govorio okupljenim građanima, oni su držali velike transparente na kojima je pisalo "Čačak bez straha, jedan od pet miliona" i "Ivanjica bez straha, jedan od pet miliona", koje su nosili tokom protestnih šetnji u tim gradovima koje se održavaju od sredine januara.
 
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Čačku i Ivanjici rekli su novinarima da nijedan od auto-prevoznika u tim gradovima nije pristao da im iznajmi autobuse.
 
Jutros su organizatorima protesta u Čačku otkazana jedina dva mini autobusa koja su uspeli ranije da angažuju za odlazak na protest u Beograd.
 
Oni su krenuli privatnim automobilima, a na početku kolone automobila je zastava Srbije.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: