Izlaznost preko 50 odsto

Nacionalne vesti - Nedelja 16.03.2014 - 21:32

Izborna mesta u većem delu Srbije zatvorena su 20h. Otvorena su samo ona biračka mesta na kojima su se zatekli birači koji su došli pre 20h.

Izlaznost preko 50% Izlaznost preko 50%
Kako je objavio Cesid izlaznost u celoj Srbiji do 19 h bila je 50,3%, u Vojvodini 49,2, izlaznost na Kosovu i Metohiji su oko 35% dok je u centralnoj Srbiji izlaznost oko 54%.
 
Izbori su protekli bez većih incidenata.
 
Ujutru je zatvoreno jedno mesto u Novom Pazaru zbog nedostatka listića, došlo je do tuče na biralištu u okolini Žitorađe, kod Prokuplja i bilo je problema ispred biračkih mesta u Novom Sadu, kako je navela DS, na tim mestima došlo je do kupovine glasova.
 
Kako je za sada rečeno iz Cesida glasovi sa teritorije Kosova i Metohije mogli bi da podignu izborni cenzus, što će uticati na stranke koje su oko tog cenzusa.
 
Preliminarni rezultati izbora biće poznati oko 21h u nedelju. Glasovi sa Kosova i Metohije broje se u Vranju i Raškoj i prvi rezultati se očekuju tokom noći.
 
Na izborima u nedelju građani su birali novi saziv parlamenta i bilo im je ponuđeno 19 izbornih lista.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: