Međunarodni dan ponosa

Nacionalne vesti - Subota 27.06.2015 - 08:32

LGBT osobe obeležiće Međunarodni dan ponosa skupom na Trgu Republike pod nazivom "Zona slobodna od mržnje".

foto: Tanjug foto: Tanjug
 
Parada ponosa Beograd saopštila je juče da će obeležiti Međunarodni dan ponosa - 27. jun, a da je slogan ovogodišnje beogradske Nedelje ponosa "Moja prava - moji zahtevi!"
 
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestita je Međunarodni dan ponosa svim pripadnicima LGBT zajednice navodeći da je potrebno još mnogo toga uraditi kako bi postali društvo u kome se u punoj meri poštuju ljudska prava, a Srbija sigurno okruženje za sve one koji su drugačije seksualne orijentacije. 
 
"Iako su u poslednjih godinu dana napravljeni određeni koraci kako bi se poboljšao položaj LGBT populacije - od donošenja strateških dokumenta, do održavanja Parade ponosa, istraživanja i dalje govore da su i izloženi diskriminaciji, da se socijalna distanca ne smanjuje, a da je nasilje roditelja, bliskih rođaka i partnera prema LGBT osobama u porastu", istakla je Janković u saopštenju. 
 
Kako je istakla, potreban je intenzivan i kontinuiran rad na suzbijanju predrasuda i stereotipa, i to pre svega kod dece i mladih. 
 
Poverenica je najavila i da će se zajedno sa zaposlenima u instituciji na čijem je čelu danas pridružiti skupu na beogradskom Trgu Republike. 
 
Navodeći da je ove godine šetnja posvećena antifašizmu i idejama slobode, jednakosti i mira, ona je pozvala građane da se pridruže.
Tanjug

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: