Na pomolu diplomatski skandal Srbija - Ukrajina; Reagovao ambasador

Nacionalne vesti - Petak 06.12.2019 - 15:55

Beograd -- Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandr Oleksandrovič izrazio je nadu da se niko od predstavnika srpskih vlasti neće sastati s predstavnicima Krima.

Krim FOTO: Ilustracija/Wikipedia Krim FOTO: Ilustracija/Wikipedia
Ta delegacija, kako je prenela agencija Beta, boravi s delegacijom ruske Državne dume u Beogradu. Ukrajinski ambasador je podasetio da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje.
 
"Srbija ne priznaje Krim, kao što Ukrajina ne priznaje Kosovo. Naše dve zemlje su prijateljske i nadam se da u budućnosti neće biti takvih provokacija na račun Srbije i Ukrajine", rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.
 
Ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica s Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno s liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali kraj zastave Krima koju su mu doneli na poklon.
 
Ambasador Oleksandrovič osudio je posetu Poklonske i Muradova Srbiji, pre svega zbog njihovih aktivnosti u vezi s aneksijom Krima.
 
"Sa jedne strane, drago nam je što se niko od zvaničnika Srbije nije sastao sa predstavnicima takozvane 'Republike Krim'. Sa druge strane, ne razumemo što su te posete uopšte dozvoljene u Srbiji koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Oleksandrovič za Radio slobodna Evropa.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: