Novih 304 slučaja koronavirusa u Srbiji, još sedam smrtnih slučajeva

Nacionalne vesti - Subota 18.04.2020 - 15:32

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, potvrđeno 304 novozaraženih od koronavirusa, a preminulo je još sedam obolelih.

Ukupan broj obolelih povećao se na 5.994 slučajeva FOTO: Getty Images Ukupan broj obolelih povećao se na 5.994 slučajeva FOTO: Getty Images
U Srbiji je, prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, potvrđeno 304 novozaraženih od koronavirusa, a testirana je 3.462 osoba.
 
Time se ukupan broj obolelih povećao na 5.994 slučajeva.
 
Hospitalizovano je 3.853 osoba, a 126 osoba je na respiratoru.
 
U Srbiji je tokom poslednja 24 časa preminulo još sedam osoba.
 
Četiri premunule osobe je muškog, a tri ženskog pola.
 
U bolnici se nalazi 3.853 osobe, a na respiratorima je 126 osoba.
 
"Testiranje se povećava, imamo situaciju koja je očigledno bolja i vidmo se poboljšava iz dana u dan. Nije ista situacija u svim deloivma Srbije, recimo u Nišu, Prokuplju, Aleksincu i dalje imamo nešto veći procenat onih koji su pozitivni od testiranih. U Jagodini ili Vojvodini recimo, taj broj je smanjen", rekao je epidemiolog dr Predrag Kon.
 
On je govorio o najavljenim mogućnostima šetnje za starije od 65 godina.
 
"Plan je da posle praznika oni mogu tri puta nedeljno da izađu, u utrorak, petak i nedelju, u kurugu od 300 metara od kuće", objasnio je dr Predrag Kon.
 
Tri nedelje u proseku je potrebno za izlečenje, kaže dr Kon.
 
"Ukoliko poredimo broj ukupno testiranih, sa brojem pozitivnih, on je oko 8%, što spada u najmanji procenat pozitivnosti od kada radimo ovakva testiranja", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.
 
"Izolacija traje 14 dana za one koji su bili u kontaktu za zaraženom osobom", rekao je dr Predrag Kon.
 
Kako je objasnio dr Kon, ako je u pitanju izolacija zbog putovanja u inostranstvo, policija mora da izda potvrdu o isteku izolacije, ako su oni pratili. Ako se osoba javila Zavodu za javno zdravlje onda on izdaje potvrdu o izlasku iz izolacije i vraćanju na posao.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: