Posao u javnom preduzeću: Radna knjižica samo "prema planu"

Nacionalne vesti - Nedelja 19.05.2019 - 13:37

Beograd -- Javne institucije neće moći da primaju radnike ukoliko kadrovskim planom to nije predviđeno i ako za njih nije obezbeđen novac iz budžeta, saznaje Blic. IZVOR: TANJUG NEDELJA, 19.05.2019. | 08:40 -> 09:2

Nova pravila za zapošljavanje u javnom sektoru FOTO: Thinkstock Nova pravila za zapošljavanje u javnom sektoru FOTO: Thinkstock
Iako se ukida zabrana zapošljavanja, prijem novih radnika u državne institucije tako će biti po kontrolom, navodi se u tekstu pod nazivom: "Nova pravila za zapošljavanje u javnom sektoru".
 
To je, naime, suština novog sistema kontrole zapošljavanja u javnim službama i lokalnim samoupravama o kome su razgovarali predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Međunarodnog monetarnog fonda, a koji bi mogao da se primenjuje nakon prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: