Pregovori o štrajku u Goši biće nastavljeni u sredu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 24.07.2017 - 17:33

Predstavnici radnika Goše iz Smederevske Palanke i Ministarstva privrede nastaviće u sredu pregovore o normalizaciji rada u fabrici i isplati dugova, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora te firme Milan Vujičić.

Štrajk radnika Goše traje od marta Štrajk radnika Goše traje od marta

Pregovori su počeli 20. jula, ali nije prekinut štrajk radnika Goše koji traje od marta.

Kako je predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić izjavio za Insajder nakon sastanka u petak, ima pomaka u razgovorima i radnici su optimističniji nego u prethodnom periodu.

Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica, a nekoliko radnika je prošle nedelje započelo štrajk glađu.

Vujić je agenciji Beta rekao da su radnici, u dogovoru sa Vladom Srbije i Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova, pre dva dana zamrzli štrajk glađu, dok se ne vidi kakav će biti rezultat pregovora sa poslodavcem.

On je podsetio da radnici potražuju po 500.000 do 600.000 dinara, a oni koji su tužili poslodavca i milion do milion i po dinara zbog obračuna trogodišnje kamate.

Ranije je sa poslodavcem dogovoreno da se dug isplati u 16 mesečnih rata, ali ni prva rata nije isplaćena u celosti.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici smatraju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: