"Radikali će morati u Hag"

Nacionalne vesti - Nedelja 28.10.2018 - 10:38

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi SRS morati da se pojave pred sudom.

Bramerc: To pitanje neće nestati FOTO: Getty Images Bramerc: To pitanje neće nestati FOTO: Getty Images
On je podsetio da su oni optuženi za nepoštovanje Tribunala u Hagu i da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima.
 
Bramerc je to rekao za N1 objasnivši da se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma, da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu. 
 
"Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi sa navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu, i da je je situacija kao pre dve godine, kada je Tribunal još funkcionisao ne bi bilo sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu", rekao je Bramerc. 
 
Kako je rekao, sada, sa Mehanizmom, koji ima ograničena sredstva i izmenjene nadležnosti u ovakvim slučajevima, sudije su odlučile onako kako su mislili da je najbolje za slučaj. 
 
"Ukoliko, ipak, na kraju ovaj slučaj bude prebačen u Beograd, pažljivo ćemo pratiti kako se u njemu postupa. Ali, da sačekamo odluku, pa ćemo videti", zaključio je Bramerc. 
 
Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku koji je pred Tribunalom vođen protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: