Raste broj novozaraženih u nekoliko okruga, lekari upozoravaju da je četvrti talas pred nama

Nacionalne vesti - Sreda 21.07.2021 - 11:50

Epidemijska situacija u zemlji još je stabilna, ali brojevi rastu u Rasinskom, Pomoravskom okrugu i u prestonici. Vakcinacija ide malo bolje, ali i dalje nije zadovoljavajuća.

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay
Država najavljuje novi paket mera za stimulacuju vakcinisanja.
 
Od početka ovog meseca i u Paraćinu beleže dvostruko više zaraženih nego u čitavom junu.
 
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 189 osoba, od 9.786 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminule su 4 osobe.
 
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da je u pripremi ozbiljna kampanja u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri gde će vakcinisani protiv koronavirusa "imati ozbiljne nagrade".
 
"To je jedini način da pokažemo da Vlada zaista promoviše vakcinisanje", rekla je Obradovićeva novinarima u Aranđelovcu, gde je obišla punkt za vakcinaciju u centralnoj zgradi Doma zdravlja.
 
U Srbiji je od početka epidemije registrovano ukupno 719.006 potvrđenih slučajeva kovida 19. Do sada je testirano 4.572.957 osoba. Preminulo je 7.088 obolelih. U zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama leči se 311 osoba, a na respiratorima je 7 pacijenata, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: