Rebić: 18 privedenih za vikend, osmoro za krivična dela

Nacionalne vesti - Ponedeljak 18.03.2019 - 10:59

Tokom protesta u subotu i nedelju, u Beogradu je privedeno je 18 lica - devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog krivičnih dela.

Šest lica osuđeno zatvorom do 30 dana FOTO: Pixabay Šest lica osuđeno zatvorom do 30 dana FOTO: Pixabay
To je izjavio direktor policije Vladimir Rebić.
 
"Od devet lica procesuiranih pred nadležnim sudom sedam njih je zbog slučaja vođenog po hitnoj proceduri i šest njih je osuđeno zatvorom do 30 dana, jedan novčano, dok se protiv dva lica vodi prekršajni postupak", rekao je Rebić za RTS. 
 
On je objasnio da se radi o licima koja su se na "drzak i bezobziran" način ponašali prema zaposlenima u RTS-u i prema policijskim službenicima, a da je policija postupala zakonito i krajnje uzdržano. 
 
"Fizička snaga je primenjena isključivo prema najagresivnijim počiniocima, koji su najviše ugrožavali bezbednost. U svim ostalim slučajevima išli smo sa upozorenjima. Krajnje uzdržano smo reagovali", rekao je Rebić i dodao da će unutrašnja kontrola ispitati da li je eventualno došlo do prekoračenja. 
 
Rebić je rekao da je šest policajaca povređeno i dodao da će nakon ovih događaja promeniti taktika policije. 
 
"Sada ćemo morati da angažujemo, ukoliko se na ovakav način nastave protesti, više policijskih službenika i da budemo na usluzi građanima", rekao e Rebić i dodao da će policija postupati isto ukoliko bude protesta danas u 15 sati. 
 
"Nećemo dozvoliti nasilje i svi koji budu učinili prekršaj ili krivično delo biće procesuirani. Pozivam građane da se uzdrže i obavljaju proteste u skladu sa zakonom", rekao je direktor policije. 
 
Povodom zahteva Boška Obradovića da privedena lica budu puštebna, Rebić je rekao da je Srbija pravna država i da se policija ne meša u odluke drugih nadležnih organa i ne može da utiče na odluku da se uhapšeni demonstranti oslobode. 
 
On je rekao da, ako je nadležni sud doneo odluku o zadržavanju uhapšenih do 30 dana, policija to ne može da menja. 
 
On je naveo da nije tačna informacija da je policija uhapsila decu, budući da najveći broj uhapšenih ima 20, a neki i 40 godina.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: