Šabiću zabranjeno da govori u Skupštni

Nacionalne vesti - Četvrtak 05.06.2014 - 00:10

Predstavnici nezavisnih regulatornih tela napustili su sednicu Skupštine Srbije u sredu nakon što je povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću zabranjeno da govori na njoj.

Predstavnici regulatornih tela napustili Skupštinu Predstavnici regulatornih tela napustili Skupštinu
Kako je Šabić izjavio predsedavajući na sednici "napravio je skandal i unizio Narodnu skupštinu".
 
"Uzmite i pročitajte članove 119 i 238 Poslovnika, naravno da imam pravo da govorim, to je potpuna besmislica i nikakve dileme nema", kazao je on.
 
Na dnevnom redu sednice bilo je razmatranje izveštaja o radu nezavisnih regulatornih tela za 2013. godinu.
 
Šabić je dodao da je predsednica Skupštine Maja Gojković dopustila poslaniku SNS-a Marjanu Rističeviću da "brutalno vređa" ombudsmana Sašu Jankovića i poverenicu za zaštitu ravnopravnosti Nevenu Petrušić, koji su takođe prisustvovali sednici.
 
Nakon što se Šabić javio za reč posle Jankovića rečeno mu je da na to nema pravo, posle čega su svi šefovi nezavisnih tela napustili sednicu.
 
Narodna skupština Srbije saopštila je kasnije u sredu da Šabiću nije dozvoljeno da govori na sednici zbog "grubog previda predsedavajućeg Vladimira Marinkovića".
 
"Narodna skupština izražava žaljenje što zbog grubog previda predsedavajućeg sednicom, potpredsednika Vladimira Marinkovića, što nije dozvoljeno svim učesnicima na Posebnoj sednici da se obrate Narodnoj skupštini iako su na to imali pravo", navodi se u saopštenju. 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: