Skot: Da se zna linija – gde je Srbija, gde Kosovo

Nacionalne vesti - Petak 01.02.2019 - 12:41

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je rekao da je važno da se zna gde je Srbija i gde je Kosovo.

"Takse su prepreka" FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je gostovao u jutarnjem programu Prve TV, a jedna od tema je bilo i pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića njegovom kolegi Donaldu Trampu.
 
“U potpunosti se slažem sa Vučićem, važno je da se obe strane vrate za sto i da se dijalogom dođe do sveobuhvatnog rešenja. Takse su prepreka. Tramp je Vučiću u pismu naveo da postoji stvarna prilika da se narednih meseci postigne dogovor i da se ne propusti prilika“, rekao je Skot. 
 
Dodao je da bi sve bilo odavno rešeno da je tako jednostavno. 
 
“Svaki sporazum zahteva kompromis sa obe strane. To ne može da se nameće spolja, to mora da dođe odavde i to treba da bude sporazum koji je trajan i sprovodiv, ne samo na papiru, već da se realizuje. Ne možemo nikoga naterati, u interesu Srbije i Kosova je da dođe do dogovora. Trebalo bi da žele da se vrate za sto i mislim da žele“, naveo je Skot. 
 
Ambasador je naveo da je izrazu razgraničenje dato previše značaja. 
 
“Jasno je da granice moraju da budu jasne i to je element sveobuhvatnog sporazuma, pored pitanja upravljanja resursa, prava srpske zajednice, pitanja platnog prometa, nestalih, ratnih zločina. Ipak, treba da se zna šta je linija, gde je Srbija, a gde Kosovo. Mapa Srbije u SAD i mapa Srbije u Srbiji se razlikuje“, istakao je Skot. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: