SOS telefon zbog koronavirusa: Očekuju se turisti iz Kine

Nacionalne vesti - Subota 25.01.2020 - 12:14

Beograd -- Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u cilju prevencije koronavirusa uveden telefonski broj 064/8945-235.

Očekuju se turisti iz Kine FOTO: AP Očekuju se turisti iz Kine FOTO: AP
Ministarstvo je uvelo broj telefona na koji se mogu javiti svi građani ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na to, a dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona virusom.
 
"S obzirom na očekivan povećan priliv ljudi iz navedenog područja usled proslave kineske nove godine, Ministarstvo zdravlja odlučilo se na uvođenje ovog posebnog broja za hitne medicinske intervencije", kaže se u saopštenju.
 
Odmah po pozivu navedenog broja, ekipe za hitnu medicinsku pomoć opremljene zaštitnom opremom pružiće pomoć i transportovati lice koje je u prethodnom periodu boravilo u području zahvaćenom koronavirusom na Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde će biti sprovedena opservacija i kompletna dijagnostika kao i dalje lečenje ukoliko je potrebno.
 
Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom naglašava da je država Srbija blagovremeno preduzela sve neophodne mere zaštite kako bi sprečila pojavu koronavirusa u našoj zemlji, postavljene su termovizijske kamere na aerodromima, obezbeđeni su neophodni reagensi za potvrđivanje virusa, a uvođenjem posebnog telefonskog broja 064/8945-235 nastavljaju se preventivne aktivnosti.
 
U skladu sa tim, kao i dosadašnjim informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o širenju i stepenu smrtnosti od koronavirusa, razloga za paniku i uzbunjavanje građana nema, a Ministarstvo zdravlja nastaviće da svakodnevno prati dalji razvoj situacije, i preduzima sve neophodne mere zaštite, navedeno je u saopštenju.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: