Subotić oslobođen zbog zastarelosti predmeta

Nacionalne vesti - Petak 18.07.2014 - 15:24

Biznismen Stanko Subotić Cane rekao je danas da je oslobađajuća presuda za njega bila jedina logična i očekivana i da su čitav proces protiv njega iskonstruisali političari.

Stanko Subotić Cane oslobođen presude (Foto: telegraf.rs) Stanko Subotić Cane oslobođen presude (Foto: telegraf.rs)
Specijalni sud u Beogradu danas je Subotića i još 14 optuženih oslobodio svih optužbi za šverc cigareta tokom 1995. i 1996. godine zbog zastarelosti i nedostatka dokaza. 
 
"Kada se pogledaju dokazi tužilaštva može se videti da je to bila kompilacija falsifikovanih fotokopiranih diokumenata i lažnih svedoka i dokaza koji su doneti u ovaj sud prethodnih godinu dana i koji su pokazali da ja nisam imao nikakve veze sa ovium kricvičcnim delom", rekao je Subotić novinarima ispred specijalnog suda u Beogradu. 
 
On je sudski proces nazvao farsom koju su, kako je naveo, iskonstruisali političari. 
 
"Ova farsa je bila iskonstruisana od strane političara pre svega kabineta Vojislava Koštunice, Borisa Tadića, sa jednim ciljem da se uz stravičnu medijsku kampanju prikrije njihova prava namera - da se reketiram tokom svih ovih godina i da mi se oduzme imovina", ocenio je Subotić. 
 
Prvom presudom Subotić je u odsustvu bio osuđen na šest godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje, koje je počelo u junu prošle godine. 
 
On se predao mesec dana nakon početka ponovoljenog suđenja, pošto je prethonodo ukinuta poternica za njim i izrečena mera pritvora zamenjena uplatom jemstva od 538.000 evra. 
 
Po optužnici, ta grupa je na štetu državnog budzeta stekla dobit od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: