U Briselu sutra nastavak pregovora Beograda i Prištine

Nacionalne vesti - Nedelja 18.07.2021 - 11:55

U Briselu će sutra biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou uz posredovanje Evropske unije.

Sastaju se Vučić i Kurti FOTO: OK Radio Sastaju se Vučić i Kurti FOTO: OK Radio
U sklopu nastavka dijaloga u Briselu će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti uz učešće visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka
 
Iz Vučićevog kabineta je danas saopšteno da će srpski predsednik tokom posete Briselu imati i odvojen susret sa Borelom i Lajčakom.
 
Borelov portparol Peter Stano je ranije i ocenio da je bilo napretka na poslednjem tehničkom dijalogu, kao i na prethodnim sastancima i naglasio da je cilj dijaloga "uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa".
 
Vučić je ranije najavio da će poseta Briselu biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinog srpskog povratnika u Đakovicu, koja je izložena različitim oblicima pritisaka i pretnji.
 
Premijer Kosova Aljbin Kurti je uoči nastavka dijaloga izjavio da Kosovo može da nastavi da funkcioniše i bez priznanja Srbije i da Vlada koju on predvodi odbija da to priznanje dobije tako što će da ga "plati" teritorijom ili funkcionalnošću.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: