Vanredna kontrola granica Srbije zbog "majmunskih boginja"

Nacionalne vesti - Sreda 26.09.2018 - 07:42

Beograd -- Ministarstvo zdravlja naložilo mere pojačanog nadzora na graničnim prelazima usled pojave prvih slučajeva "majmunskih boginja" u zemljama zapadne Evrope.

Dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora FOTO: Profimedia Dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora FOTO: Profimedia
Zoran Panajotović iz sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, objašnjava za TV Prva da su kontrole graničnih prelaza intenzivirane, odnosno da su uvedene dvadesetčetvoročasovne kontrole sanitarnih inspektora. te mere su, kako objašnjava, uvedene kao mera predostrožnosti zbog pojave "majmunskih boginja".
 
"Konkretno to znači da je uvedena kontrola vazduhoplova iz ugroženih područja. 
 
Za sada radi se o putnicima iz Nigerije, a ako bude bilo potrebe i iz susednih zemalja", kaže Panajotović i dodaje da se te osobe odmah šalju Institutu za javno zdravlje gde im se uzimaju anamnestički podaci - koliko su bili u Nigeriji, gde su tačno bili, da li su imali kontakte sa obolelima. 
 
Za sada, kako ododaje, nema opasnosti da se male boginje prošire u Srbiji, a mere koje se preduzimaju čine se iz predostrožnosti.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: